Hem Trygg e-handel  |  Företaget  |  Köpvillkor  |  Kontakta oss  |  Logga in  
Sidor
Produktkategorier
Ventilationssystem
Fläktar
Värmeåtervinning
Ventilationsritning
Takhuv/Ventilationsgaller
Luftdon/Ventiler
Isolering
Montage
Skorsten
AC/Avfuktare
Paketerbjudande
Fyndvaror
 
Avancerad sökning
Information Ventilation
Ventilation - Allmänt
Ventilationssystem
Värmeåtervinning FTX
FTX - Fördelar & besparing
Värmeflyttare
Ventilationsritning
Imkanal
Krypgrundsavfuktning Trygghetsvakten
Historien om spiralrör
FAQ - Ventilation
Information Skorsten
Skorsten - Rökkanal
Skorstensrenovering
Installation insatsrör
Vermikulitåtgång
Insatsrörsdimensionering
Montera kaminrör
Vindflöjel
Glidgjutning
FAQ - Skorsten

Montering takhuv VHS

Här kommer information hur montering av takhuv går till!

takhuv-monteringsstart.jpg

Börja med att kontrollera var du vill ha takhuven och att den inte kolliderar med någon takstol. Vid betong och lertegel så plockar man bort de antal pannor som behövs där takhuven ska monteras. VHS Ø125-160 ersätter 1 panna och den större Ø200 ersätter 4 pannor. VHS combihuven kräver att 2 pannor borttages samt att underbeslaget som följer med kräver två hål eftersom det är en combihuv med två anslutningar. Du kan använda underbeslaget som mall för hålet, placera detta i centrum sidledes. Håltagning kan göras med stor borr eller sticksåg. Vid betong/lerpannor, placera underbeslaget 230mm från underkant till CC på underbeslaget.

takhuvens-underbeslag.jpg
Därefter skärs ett snitt i underlagspappen eftersom ovansidan (uppåt mot nock) av underbeslaget ska in under pappen. Trä in underbeslaget och täta med taktätmassa. Takhuv VHS finns även för papptak och då monterar man inget underbeslag utan takhuvens underdel är större och den sticks då direkt in under takpappen. Montera helst takhuven på plats innan och därefter läggs pappen ovanpå.

takhuvens-nederdel.jpg

Takpannan ovanför takhuven skjuter man därefter uppåt så att den inte är i vägen vid monteringen. Nu är det dags för takhuvens nederdel att monteras på plats. Takhuv VHS anslutningsrör stickes ned i underbeslaget och takhuven läggs på plats mot takpannorna. Det är bara takhuven som är anpassad för 2-kupiga betongpannor som har nederkanten fördigklippt/profilklippt, för övriga underlag är kanten slät och man får själv klippa till denna profil för att passa underlaget. Täta med taktätmassa vid behov och möjlighet för att skruva fast takhuvens nederdel finns.

takhuvens-overbeslag.jpg

skruva-fast-takhuv.jpg

Montera därefter på takhuvens överbeslag i samma lutning som taket och skruva fast med medföljande skruvar (sitter på rätt plats vid leverans). Efter monteringen av överbeslaget vid betong/ lerpannor så skjuter man tillbaks takpannan man sköt upp. Täta med fogmassa mellan nederdel och överdel för att elimenera vatteninträngningar när huven används i utsatta väderförhållande.

Här loggar du in
Välkommen gäst!

Mailadress:
Lösenord: (Glömt?)
Ny kund?
Klicka här för att
skapa ett konto
Länkar

Butiken för ventilation och skorsten på nätet
© 2005-2012 Soliduct Ventilation - när pris är lika viktigt som kvalité


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)